صفحه نخستدرباره ماتماس با ما قوانین و مقررات ثبت شکایاتکتابهاRSSوبلاگ خبرنگار         ۲۲ آبان ۱۴۰۱

logo-samandehi      
آبان ۱۴۰۱ مهر ۱۴۰۱ شهریور ۱۴۰۱ تیر ۱۴۰۱ خرداد ۱۴۰۱ فروردین ۱۴۰۱ بهمن ۱۴۰۰ مهر ۱۴۰۰ شهریور ۱۴۰۰ مرداد ۱۴۰۰ تیر ۱۴۰۰ خرداد ۱۴۰۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ فروردین ۱۴۰۰ اسفند ۱۳۹۹ بهمن ۱۳۹۹ دی ۱۳۹۹ آذر ۱۳۹۹ آبان ۱۳۹۹ مهر ۱۳۹۹ شهریور ۱۳۹۹ مرداد ۱۳۹۹ تیر ۱۳۹۹ خرداد ۱۳۹۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ اسفند ۱۳۹۸ بهمن ۱۳۹۸ دی ۱۳۹۸ آذر ۱۳۹۸ آبان ۱۳۹۸ مهر ۱۳۹۸ شهریور ۱۳۹۸ فروردین ۱۳۹۸ دی ۱۳۹۷ آبان ۱۳۹۷ مهر ۱۳۹۷ شهریور ۱۳۹۷ تیر ۱۳۹۷ فروردین ۱۳۹۷ اسفند ۱۳۹۶ بهمن ۱۳۹۶ دی ۱۳۹۶ مرداد ۱۳۹۶ اردیبهشت ۱۳۹۶ فروردین ۱۳۹۶ بهمن ۱۳۹۵ دی ۱۳۹۵ آبان ۱۳۹۵ مهر ۱۳۹۵ خرداد ۱۳۹۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ اسفند ۱۳۹۴ بهمن ۱۳۹۴ آبان ۱۳۹۴ مهر ۱۳۹۴ اردیبهشت ۱۳۹۴ اسفند ۱۳۹۳ دی ۱۳۹۳ آذر ۱۳۹۳ آبان ۱۳۹۳ مهر ۱۳۹۳ شهریور ۱۳۹۳ مرداد ۱۳۹۳ خرداد ۱۳۹۳ اردیبهشت ۱۳۹۳ فروردین ۱۳۹۳ اسفند ۱۳۹۲ بهمن ۱۳۹۲ دی ۱۳۹۲ آذر ۱۳۹۲ آبان ۱۳۹۲ مهر ۱۳۹۲ شهریور ۱۳۹۲ مرداد ۱۳۹۲ تیر ۱۳۹۲ خرداد ۱۳۹۲ اردیبهشت ۱۳۹۲ فروردین ۱۳۹۲ اسفند ۱۳۹۱ بهمن ۱۳۹۱ دی ۱۳۹۱ آذر ۱۳۹۱ آبان ۱۳۹۱ مهر ۱۳۹۱ شهریور ۱۳۹۱ مرداد ۱۳۹۱ تیر ۱۳۹۱ خرداد ۱۳۹۱
نشست خبری هم اندیشی فعالان سواد رسانه‌ای برگزار شد
یکشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۱ ۰ دیدگاه

در نشست خبری هم اندیشی فعالان  سواد رسانه‌ای از تبیین چالش‌ها و موضوعات در حوزه سواد رسانه‌ای و اخبار جعلی برای حل و فصل آن طی سال آینده به عنوان هدف اصلی این همایش یاد شد.


تبیین چالش‌های اخبار جعلی و سواد رسانه‌ای در یک همایش/ فقر ادبیات در حوزه سواد رسانه‌ای داریم

به گزارش خبرنگار ایلنا،  نشست خبری هم اندیشی فعالان سواد رسانه‌ای، صبح روز یکشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۱ با محوریت چالش‌ها و راهکارهای سواد رسانه‌ای و همایش ملی سواد رسانه‌ای با محوریت سواد رسانه‌ای و اخبار جعلی با حضور مسئولین برگزارکننده این همایش و اصحاب رسانه در محل مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

حمید ضیایی پرور (دبیر اجرایی  نشست فعالان و همایش ملی سواد رسانه‌ای) با اشاره به آنکه در مقررات و ضوابطی که شورای عالی فضای مجازی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ کرده و این وزارتخانه نقش محوری دارد، گفت: سایر وزارتخانه‌ها و ارگان‌ها با هماهنگی این وزارتخانه در حوزه سواد رسانه ای فعالیت می‌کنند. سند جامع سواد فضای مجازی در دست تدوین است. از این رو مرکز سواد رسانه‌ای در فضای مجازی رویدادهایی را برگزار می‌کند که یکی از آنها این همایش است.

او ادامه داد: رویداد فعالان سواد رسانه ای ۲۹ آبان ماه در مجموعه فرهنگی هنری باغ زیبا برگزار می‌شود و کنشگران فضای مجازی با یکدیگر گفتگو خواهند کرد. منظور از فعالان سواد رسانه‌ای افرادی هستند که در این حوزه فعالند از معلمان‌، کارشناسان، نویسندگان، انتشاراتی‌ها، مولفان گرفته تا اصحاب رسانه و تولیدکنندگان محتوا با موضوع سواد رسانه‌ای و... که حدود ۵۰ هزار نفر در کشور هستند.

 

ضیایی‌پرور در خصوص برنامه‌های نشست همایش گفت: بعد از افتتاحیه، مقامات سخنرانی می‌کنند و ۳ پنل ۹۰ دقیقه‌ای داریم که با حضور اعضای انجمن سواد رسانه‌ای و کارشناسان و اساتید برگزار خواهد شد. همچنین پنل بین‌المللی خواهیم داشت که مهمانانی از مالزی و هند از تجربیات بین‌المللی در حوزه سواد رسانه سخن خواهند گفت.

 

او خاطرنشان کرد: چالش‌های فضای سواد رسانه‌ای در این رویداد مطرح خواهد شد. برخی از این چالش‌ها که قابل حل در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استاز سوی دبیرخانه نشست به مراجع مربوطه در این وزارت خانه اعلام خواهد شد. تبیین چالش‌ها، موضوعات برای حل و فصل آن طی سال آینده، هدف اصلی این همایش است. در ۲۸ دی ماه بخش علمی همایش ملی فضای مجازی و سواد رسانه برگزار خواهد شد.

 

به گفته ضیایی‌پرور، بیشتر مقالات حول محور اخبار جعلی در فضای مجازی سفارش داده شده و در حوزه فضای مجازی این موضوع نه تنها در ایران بلکه در عرصه بین‌الملل در نظر گرفته می‌شود. انواع، ادبیات، نقش و تاثیر و فرصت‌ها و تهدیدهای اخبار جعلی و هوش مصنوعی و ... ازجمله موضوعاتی است که در این همایش به بحث گذاشته می‌شود.

 

دبیر اجرایی همایش ملی سواد رسانه‌ای ادامه‌ داد: سواد رسانه‌ای برای اقشار مختلف در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دست بررسی و پژوهش است که امیدواریم به زودی منتشر شود. ضمن آنکه موضوع سواد رسانه‌ای برای مسئولان بسیار اهمیت دارد. صداقت و رفع ابهامات باید در دستور کار قرار گیرد.

 

او در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی بر آنکه خروجی همایش‌هایی که تاکنون برگزار شده‌اند و تاثیر آن بر جامعه چگونه بوده، گفت: تاکنون سه همایش رسانه‌ای که برگزار و مقالاتش منتشر شد. هدف ما تقویت گفتمان سواد رسانه‌ای و آگاهی عموم است. نشست فعالان و استخراج ایده‌ها در دو دوره گذشته محقق شده و دیدگاه‌ها مطرح و به مراجع ذیربط اعلام شده. کارکرد نشست‌های هم اندیشی بیان تجربیات و نظرات است. تقویت گفتمان سواد رسانه‌ای و ادبیات این حوزه مد نظر است. برخی از  کنشگران این حوزه اعتقادی به سواد رسانه‌ای ندارند.

 

دبیر اجرایی همایش ملی سواد رسانه‌ای تاکید کزد: در کشور با فقر ادبیات در حوزه سواد رسانه‌ای روبه رو هستیم و با وجود آنکه این مهم در عرصه بین‌المللی بیش از نیم قرن است که مطرح شده اما در ایران تنها یک دهه است که مطرح شده.

 

سعید پورابوالقاسم (معاون محتوایی مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی) نیز تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی متولی سواد رسانه‌ای در فضای مجازی است و طی ۸ سال اخیر اقدامات خوبی داشته و ۳۰۰ اثر گرافیکی و محتوا در حوزه سواد رسانه‌ای تولید کرده‌ایم. به پلتفرم‌ها محتوا ارسال کرده‌ایم و برای تقویت این حوزه فعال بودیم همچنین در تولید و پخش سه سریال و مجموعه تلویزیونی مشارکت داشته ایم که شامل مجموعه های چای نت، تارگرد و بین خطوط می باشد. وی افزود: توانمندی مدیران وزارت  فرهنگ و ارشاد اسلامی را نیز در دستور کار داریم.

 

او گفت: دوسالانه بودن همایش از آن جهت است که با تولید محتوا و تنظیم سندهای بالادستی در دستت توسعه سواد رسانه‌ای در جامعه هستیم. حتی نشستهایی در استانها برگزار خواهیم کرد.


دسته بندی:
امتیاز این مطلب(0 از مجموع 5)
  • Currently 0/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
(0 رای در مجموع)

دیدگاه خود را منتشر کنید